Cara Semulajadi Mengawal Kencing Manis Dengan Berkesan

Penyakit diabetes atau kencing manis adalah antara penyakit kronik yang sangat popular di kalangan penduduk Malaysia. Seseorang itu di katakan menghidapi penyakit diabetes apabila paras gula (glukosa) dalam darah sangat tinggi melebihi paras normal. Penyakit  diabetes ini perlu dirawat segera, jika tidak ianya akan mengakibatkan komplikasi penyakit lain seperti kerosakan buah pinggang, jantung, mata dan saraf. Selain itu, pesakit diabetes juga berisiko tinggi untuk menghidapi penyakit darah tinggi dan serangan jantung.Untuk merawat penyakit diabetes, selain daripada pengambilan ubat-ubatan, pesakit perlulah memastikan pemakanan harian yang diambil adalah sihat dan memastikan diet harian adalah teratur. Aktiviti fizikal seperti senaman juga perlu dilakukan dan pemantauan tahap gula dalam darah harus dbuat secara teratur. Bagi mereka yang ingin ikhtiar merawat diabetes menggunakan alternatif lain, Vivix adalah pilihan terbaik. Vivix adalah suplemen yang berasaskan sumber semulajadi yang dapat membantu mengawal dan menstabilkan paras glukosa dalam darah. Bagaimana Vivix Membantu Mengawal Penyakit Diabetes?

Vivix merupakan satu-satunya suplemen yang mampu menembusi DNA manusia. Vivix mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi yang mampu untuk melindungi sel-sel badan dari mengalami kerosakan berpunca daripada serangan radikal bebas. Vivix dapat membantu mengawal penyakit diabetes dengan cara :

Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap insulin

Apabila membrane sel mengalami kerosakan, perkara ini boleh menyebabkan reseptor insulin tidak sensitif terhadap hormon insulin. Hilangnya sensitiviti tubuh terhadap insulin atau dikenali juga sebagai sindrom resistensi insulin merupakan punca kepada diabetes. Vivix kaya dengan antioksidan yang mampu membaikpulih sel dan dalam masa yang sama menjadi pelindung kepada sel tubuh. Maka, dengan pengambilan vivix secara konsisten ianya mampu meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap insulin seterusnya mengurangkan risiko penyakit diabetes menjadi lebih kronik.


Mengawal kadar kepekatan gula dalam darah

Umum mengetahui pencernaan karbohidrat akan menghasilkan gula yang membekalkan kita tenaga. Tetapi, pengambilan karbohidrat tanpa kawalan akan menyebabkan kandungan gula dalam darah meningkat seterusnya membawa kepada risiko diabetes. Salah satu kandungan vivix adalah anggur muscadine. Polifenol yang terdapat dalam anggur muscadine akan memperlahankan proses pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah. Ini secara tidak langsung dapat mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi dalam darah.


Mengurangkan risiko kerosakan mata dan membantu mempercepatkan penyembuhan luka

Pesakit diabetes mempunyai risiko untuk mengalami kerosakan mata dan masalh luka yang lambat sembuh. Di dalam vivix terdapat polifenol Anthocyanins yang dapat membantu membaik pulih tahap penglihatan dan mempercepatkan proses penyembuhan luka.


Mengurangkan pembentukan protein AGE

Protein AGE (advanced glycation end product) adalah hasil gabungan protein dan gula berlebihan dalam badan. Protein AGE dikatakan boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi diabetes. Antara mekanisme anti-penuaan vivix adalah mengurangkan pembentukan protein AGE ini.

Antara testimoni pesakit diabetes yang berjaya mengawal penyakit mereka dengan pengambilan Vivix secara konsisten.
Mencegah lebih baik daripada mengubati. Justeru itu, bertindak sekarang. Sekiranya anda merupakan salah seorang penghidap diabetes, apakata ikhtiar kawal diabetes anda dengan Vivix. 

Jika mak ayah atau saudara anda juga menghidapi penyakit ini, khabarkan kepada mereka tentang keberkesanan Vivix. Hadiahkan buat mereka Vivix. Sesungguhnya, kesihatan itu lebih bernilai dari segala-galanya.

Sebarang pertanyaan lanjut tentang produk ini, bolehlah hubungi saya. Saya sedia untuk membantu anda.


Shikin Satiman
ID : 1147051
Whatsapp/SMS : 012 940 2603
Emel : shikin.azly@gmail.com
Fb : shikin satiman
Ig : vitamin_sihat_semulajadi

Kawasan COD : Hulu Langat - Bandar Mahkota Cheras - bandar Tun Hussien Onn - Ampang

*Disclaimer : Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, menyembuh, merawat dan mencegah sebarang penyakit.

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Back
to top