Kebaikan Dan Manfaat Carotomax Untuk kesihatan

Carotomax mengandungi antioksidan larut lemak yang unik dipanggil karotenoid. karotenoid menyediakan perlindungan antioksidan terhadap bahagian sel yang kaya dengan lemak seperti mata, prostate, servik, paru-paru, dan jantung. Jadi, untuk kekalkan penglihatan yang sihat dan juga untuk dapatkan perlindungan antioksidan yang terbaik, pengambilan Caotomax dalam diet seharian adalah pilihan yang tepat.


Perbezaan Carotomax Shaklee :

  • gabungan unik 6 karotenoid yang paling bermanfaat iaitu alpha karotena, beta karotena, lutein, likopena,zeaxanthin dan astaxanthin.
  • pengambilan purata karotenoid lutein, likopena dan beta karotena adalah 8mg sehari, tetapi Carotomax bekalkan lebih 13mg karotenoid yang bermanfaat ini setiap hidangan.
  • mengandungi ekstrak pekat dari tomato, mikroalga, minyak kelapa sawit dan marigold
  • menyokong sistem imun dan bantu kekalkan kesihatan untuk jangka masa panjang


Apa yang bagusnya tentang karotenoid?

Karotenoid mempunyai pelbagai manfaat untuk kesihatan. Yang paling utama memberi perlindungan antioksidan, tingkatkan sistem imun, dan tingkatkan kesihatan mata serta kulit.

Fungsi dan kebaikan 6 karotenoid yang terkandung di dalam Carotomax shaklee :

Alpha karotena - menggalakkan penglihatan malam yang baik dan mata yang sihat, menggalakkan sistem imun yang sihat.

Beta karotena - bekalkan perlindungan antioksidan, menggalakkan paru-paru dan fungsi peredaran darah yang sihat.

Lutein- berhubungkait dengan kesihatan makular,menggalakkan mata yang sihat.

Likopena - menggalakkan saluran darah yang sihat, meningkatkan fungsi saluran darah dan anti-keradangan.

Astaxanthin - menggalakkan tahap kolestrol LDL yang sihat, pigmen utama yang terdapat dalam retina, bertindak sebagai pelindung matahari semulajadi

Zeaxanthin - melindungi retina dari oksidasi sinaran UV

Kebaikan Dan Manfaat Carotomax Untuk Kesihatan

Meningkatkan kesihatan mata - alpha karotena di dalam Carotomax membantu menghasilkan "ungu visual" yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap. Ia juga membantu mempertingkatkan masalah penglihatan seperti glaucoma, katarak, rabun dekat, rabun malam, mata lesu, mata sembap dan gegelung hitam bawah mata.

mengurangkan penyakit kulit - pengambilan Carotomax secara konsisten boleh melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit jerawat.

melindungi epithelial - ia memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, bantu merawat ulser saluran usus.

mencegah kanser dan oksidasi - pengambilan beta karotena secara konsisten bantu menguatkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini seterusnya merendahkan risiko terhadap kanser terutamanya kanser paru-paru dan payudara. Ia juga meneutralkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.

mengawal infeksi - merangsang enzim pembunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratory paru-paru seperti batuk, hepatitis, asthma, flu dan selsema.

menggalakkan pekembangan normal dan sihat - merangsang perkembangan kanak-kanak/remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, dan merangsang penghasilan sperma yang sihat.

Ingin dapatkan CarotoMax segera? klik di siniatau ingin dapatkan info lanjut tentang produk, boleh terus hubungi saya. Saya sedia untuk membantu.


Shikin Satiman
ID : 1147051
Whatsapp/call : 012-9402603
Emel ; shikin.azly@gmail.com
Fb : shikin satiman
Fb Page : kedai doktorvitamin
Ig : vitamin_sihat_semulajadi

Kawasan COD : Hulu Langat - Bandar Mahkota Cheras - Bandar Tun Hussien Onn - Ampang


CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Back
to top