Rahsia Awet Muda Dan Penuaan Sihat

Setiap wanita pasti impikan wajah kelihatan awet muda walaupun usia semakin bertambah. Betul tak? Tak mustahil sebenarnya sebab ada cara untuk kita lambatkan proses penuaan. 

Mengikut kamus kesihatan, penuaan adalah merujuk kepada sel-sel tubuh badan manusa yang semakin berusia seiring dengan pertambahan usia. Penuaan sel menyebabkan sel-sel mula rosak dan akhirnya mati. Bila lebih banyak sel-sel mati, sistem dalam badan kita tidak dapat berfungsi secara optimum dan kita terdedah kepada risiko pelbagai penyakit. Kesan penuaan juga akan mula kelihatan pada wajah dan tubuh badan kita.Bagaimana untuk melambatkan proses penuaan sel?

Terdapat banyak teori punca berlakunya penuaan sel. Tetapi, para saintis telah merumuskan terdapat empat punca utama penuaan pada tahap sel :
 1. Kerosakan DNA : setiap hari sel-sel badan kita diserang oleh radikal bebas sehingga menyebabkan kerosakan pada DNA. Ditambah pula dengan pembiakan sel yang tidak betul dan faktor-faktor alam sekitar seperti radiasi tahap rendah atau pendedahan kepada toksin menambahkan lagi kerosakan pada sel DNA. Bila berlakunya kerosakan DNA, fungsi sel tersebut terjejas dan akhirnya mati.
 2. Pengawalan genetik : pengawalan genetik fungsinya mengawal keseimbangan dinamik antara kerosakan dan pembaikan sel. Semakin berusia, pertahanan semulajadi badan kita dan keupayaan untuk perbaiki sendiri kerosakan sel berkurangan. Kesannya kerosakan sel meningkat secara semulajadi.
 3. penurunan kecekapan sel mitochondria : Mitochondria (penjana tenaga) di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Dari masa ke semasa, kecekapan mitochodria menurun, sel tidak dapat berfungsi sepenuhnya sebagai tisu dan organ yang sihat.
 4. Penimbunan protein Advanced Glycation End Product (AGE) : penimbunan protein AGE menyebabkan kerosakan tahap selular yang mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.

Berdasarkan kepada mekanisme penuaan ini, saintis Shaklee telah menjalankan pelbagai kajian untuk mencari bahan yang boleh mengatasi masalah tersebut. Setelah menjalankan penyelidikan bertahun-tahun, akhirnya terciptalah VIVIX- suplemen antipenuaan terhebat dari Shaklee.Vivix mengandungi gabungan resveratrol dan polifenol yang boleh meneutralkan radikal bebas untuk melambatkan proses penuaan pada peringkat selular. Ramuan Vivix yang terdiri daripada anggur muscadine, polygonum cuspidatum, european elderberry dan purple carrot boleh melambatkan proses penuaan dan membawa kepada kehidupan yang lebih lama dan sihat.

Di dalam kajian makmal, gabungan polifenol dari 4 ramuan utama Vivix boleh :
 • bantu sel lindungi dan baiki DNA dan melawan radikal bebas serta pastikan sel sentiasa sihat.
 • mengaktifkan pengawalan genetik utama yang melambatkan proses penuaan
 • tingkatkan tenaga sel dengan menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria
 • optimumkan prestasi sel dengan melambatkan pembentukan protein AGE.

Bila sel badan kita sihat, secara tidak langsung kita boleh
 • kelihatan dan berasa muda tidak kira berapa umur kita
 • kekal bertenaga sepanjang hari
 • mencapai kesihatan optimum, mempunyai imuniti yang lebih kuat dan mengurangkan risiko masalah kesihatan yang berkaitan dengan usia di kemudian hari
 • mengekalkan berat badan yang sihat dan meningkatkan fungsi sistem detoksManfaat lain Vivix terhadap kesihatan :
 • membantu mengelakkan kanser
 • mengurangkan risiko penyakit jantung
 • mengurangkan komplikasi kencing manis
 • meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi
 • bantu mengurangkan insiden bagi penyakit nyanyuk
 • menggalakkan kehilangan berat badan
 • meningkatkan sistem imun
 • menyokong kesihatan mata
 • menggalakkan kesihatan keseluruhan

Penuaan tidak dapat dielakkan, tetapi anda ada pilihan untuk melambatkan proses penuaan dan meningkatkan kemungkinan kehidupan yang lebih panjang, bahagia dan sihat. Anda boleh memilih untuk mengambil pendekatan pelindungan kepada penuaan dengan mengambil diet kaya dengan polifenol dan resveratrol seperti yang terkandung di dalam VIVIX.

Feedback Dari Pengguna

Apa tunggu lagi. Jom dapatkan Vivix sekarang. Belikan juga Vivix untuk ibu, bapa, pasangan dan adik-beradik sebagai tanda cinta dan kasih sayang anda kepada mereka.

Untuk sebarang pertanyaan dan konsultansi, boleh terus hubungi saya di talian 012-9402603.

Jangan ragu-ragu untuk hubungi saya. Saya sedia untuk membantu.


Shikin Satiman
ID : 1147051
Whatsapp/Call : 012-9402603
Emel : shikin.azly@gmail.com
Fb : shikin satiman
Ig : vitamin_sihat_semulajadi

Kawasan COD : Hulu Langat - Bandar Mahkota Cheras - Ampang - Bandar Tun Hussien Onn - Kajang

Pos seluruh Malaysia


*Disclaimer : Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, menyembuh, merawat dan mencegah sebarang penyakit.

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Back
to top