Kelainan ESP Shaklee Berbanding Produk Soya Lain Yang Berada Di Pasaran

Assalamualaikum semua..

Pengambilan protein yang mencukupi dalam diet harian sangat penting sebab badan kita amat memerlukan protein..Badan kita perlukan protein untuk membina dan membaiki tisu, untuk bina otot, kulit, tulang, rambut dan banyak lagi organ yang penting..Selain itu, protein juga penting untuk penghasilan enzim, hormon, hemoglobin dan antibodi..

Kebanyakan dari kita ambil protein dari sumber haiwan kan..Saya pun sama..Persoalannya, boleh ke kita pastikan yang kita dapat 100% protein dari sumber haiwan..sebabnya protein senang termusnah dalam suhu yang tinggi..kemungkinan besar sebahagian protein sudah hilang semasa proses memasak..lagi satu sumber protein dari haiwan ini tinggi kandungan lemak dan kolestrol yang boleh membawa kepada penyakit jantung dan darah tinggi..

Cara terbaik untuk cukupkan protein dalam diet harian adalah dengan mengambil protein tambahan yg berasakan tumbuhan..Esp shaklee adalah pilihan yang terbaik. Kelainan ESP shaklee berbanding produk soya yang lain:
  • Esp shaklee diperbuat daripada sumber kacang soya tanpa pengubahsuaian genetik (non-gmo). Sumber kacang soya ini dihasilkan dibawah satu program yg digelar Identity Preservation Program (IPP) di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam, menuai sehingga saat ia diproses..Tujuannya hanya untuk mengekalkan semua asid amino penting dan nutrisi..
  • Esp mengandungi 9 asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh badan..Asid amino perlu ni amat diperlukan oleh badan kita..Kalau asid amino penting ni tak cukup, akan berlaku masalah perkembangan dan tumbesaran, pertambahan risiko di serang penyakit, kekurangan tenaga dan daya tumpuan dan meningkatkan keresahan dan stress.
  • Esp juga secara semulajadinya mengandungi soya isoflavones yg membantu melindungi badan dari penyakit kronik seperti osteoporosis dan penyakit jantung..
  • Esp mengandungi lima vitamin B penting dan separuh daripada keperluan kalsium harian..
  • Esp mempunyai index glisemik (GI) yang rendah di mana hanya 39. Makanan GI rendah bermaksud karbohidrat ditukarkan kepada gula secara perlahan-lahan dan diserapkan ke dalam darah secara terkawal..Dengan kata lain, makanan GI rendah lambat tercerna, jadi akan memberi rasa kenyang yang lama..amat sesuai untuk mereka yang ingun turunkan berat badan.
  • Esp tanpa kolestrol dan tanpa laktosa secara semulajadi


Antara manfaat dan kebaikan ESP :

- membantu mencantikkan kulit
- pembekal tenaga berterusan
- mengurangkan rasa lapar
- membantu membanyakkan susu badan
- membantu mengatasi masalah gastrik
- mengurangkan masalah rambut gugur
- menyeimbangkan hormon
- mengurangkan kolestrol
- membantu mengurangkan bacaan darah tinggi

Jom kita lihat testimoni pengguna Esp yang berpuas hati dengan keberkesannnya..Saya sendiri adalah pengguna tegar ESP dan dah jatuh cinta berkali-kali dengan ESP..Bila anda sudah tau semua ni, teruja tak nak cuba Esp Shaklee?

Sebarang info lanjut boleh hubungi saya. Saya sedia membantu anda untuk lebih sihat dengan SHAKLEE.


Shikin Satiman
ID : 1147051
Whatsapp/Call : 012-9402603
Emel : shikinazly@gmail.com
Fb : shikin satiman
Ig : sheqien.shaklee

Kawasan COD : Hulu Langat - Bandar Mahkota Cheras - Bandar Tun Hussien Onn - Ampang

.

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Back
to top